Vijftig tinten grijs en seks webshops

Wat hebben (christelijke) seks webshops en het boek Vijftig tinten grijs met elkaar gemeen? 

Voor de meeste christenen is het heel duidelijk dat ze de boekenserie Vijftig tinten niet willen lezen. Ook zullen veel christenen niet gemakkelijk op een seks webshop gaan rondneuzen. Maar wat te denken van de christelijke sekswebshops? Die bestaan inmiddels ook. De eigenaars van de christelijke seks webshops hebben een visie: ze willen seksualiteit bespreekbaar maken. Ze willen christelijke mannen en vrouwen meer laten genieten van seks. Maar wilde de schrijver van het boek Vijftig tinten grijs niet hetzelfde? Mannen en vooral vrouwen meer laten genieten van seks. 

Of een seks webshop nu christelijk is of niet: de seks webshops en de succesvolle Vijftig tinten serie hebben veel met elkaar gemeen. In beide gevallen wordt seks vooral technisch benaderd. De (christelijke) webshop biedt hulpmiddelen als vibrators en dildo’s, versierd met rozenblaadjes, om de seks leuker te maken. Het boek Vijftig tinten grijs biedt inspiratie, bondage- en SM-voorbeelden om je op ideeën te brengen. Zodat de seks leuker wordt. 

Maar wordt seks automatisch leuker door vibrators of bondage? Nee. Seks wordt leuker als je met je partner durft te praten over je verlangens en gevoelens. En daar is lef voor nodig. Om dat gesprek te durven en kunnen voeren, is het nodig dat je je veilig voelt bij je partner. Diezelfde veiligheid is meteen de eerste voorwaarde voor prettige seks. Als je seksleven niet meer leuk en bevredigend is ligt de eerste oplossing niet bij de hulpmiddelen, maar bij jezelf. 

Een (christelijke) sekswebshop voor seksspeeltjes, is nooit een eerste stap. De eerste stap moet altijd zijn om hulp te vragen bij de seksuele verveling of de seksuele problemen die je ervaart. Kun je (als vrouw) niet klaarkomen en denk je dat een vibrator je daarbij kan helpen? Misschien als je al goed weet wat seks is, hoe je lichaam werkt en hoe de relatie met je partner is. Maar schaf die hulpmiddelen pas aan als je weet waar seks over gaat. Of als je een gesprek met een hulpverlener of seksuoloog hebt gehad, die jullie samen begeleidt in het verbeteren van jullie seksleven. 

De allereerste stap om je seksleven te verbeteren is om te investeren in de relatie die je met je partner hebt. Zorg dat jullie elkaar (beter) begrijpen, dat jullie je gevoelens kunnen delen, dat jullie je (weer) veilig bij elkaar voelen en dat jullie over seks en jullie seksuele verlangens durven te praten. Het is misschien makkelijker om (uiteraard in discrete verpakking) een dildo te bestellen of het boek Vijftig tinten grijs te lezen dan een persoonlijk gesprek met je partner aan te gaan, maar de vraag is natuurlijk wat je op de lange termijn meer oplevert...

Tags voor dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

  Naar boven