Handleiding 'Een avond over seks'


'Een avond over seks' is een handleiding, ontwikkeld voor iedereen die werkt met tieners, jongeren en studenten in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Het doel hiervan is om jongerenwerkers en jeugdleiders te helpen om op tiener- en jeugdgroepen over seksualiteit in gesprek te gaan. In de handleiding vind je een opzet en uitwerking waarmee je drie verschillende avonden over seksualiteit kunt organiseren. Ook wordt er veel theoretische informatie gegeven en vind je een beschrijving van verschillende werkvormen. Deze handleiding is bedoeld als richtlijn. Je kunt zelf nagaan of onderwerpen wel of niet geschikt zijn en welke gespreksvragen je wel of (nog) niet wilt stellen. 


Bestelinformatie

'Een avond over seks' is alleen via deze website rechtstreeks bij de auteur te verkrijgen. Om een of meerdere exemplaren van de handleiding te bestellen kunt u het bestelformulier invullen. Kort na uw bestelling ontvangt u een bevestigingsmail. Ontvangt u na uw bestelling geen email, neem dan contact op via info@arjetborger.nl. 

Als je ergens enthousiast over bent, deel je dat het liefst met anderen. Daarom wil je deze handleiding misschien ook graag aan anderen geven. Een kopietje (ook van een deel van de handleiding) is snel gemaakt. Toch is dat niet de bedoeling - en niet toegestaan. Als je dus als kerk jeugdavonden over seksualiteit gaat organiseren, bestel dan het aantal exemplaren dat je nodig hebt voor het hele team van jeugdleiders. Op die manier kunnen we beiden ons werk blijven doen en ons inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan de seksuele gezondheid van tieners en jongeren.  

De handleiding is professioneel gedrukt en bestaat uit 44 pagina's A4 formaat met full color cover. De handleiding kost EUR 50,00 per stuk inclusief BTW en verzendkosten. Bestel ook direct voor uw collega's en ontvang korting.

Speciale aanbieding: Als je 15 boeken van 'Van alles over seks' besteld (bijvoorbeeld om uit te delen aan de jongeren van de jeugdgroep) krijg je de handleiding 'Een avond over seks' er gratis bij. Als je van deze actie gebruik wilt maken kun je een mail sturen naar info@arjetborger.nl.

► KLIK HIER OM DE BESTELLING TE STARTEN.


Aanbevelingen:

Jij als jeugdleider bent het belangrijkste ‘materiaal’ wat elke jeugdavond tot een succes maakt. In deze handleiding ontdek je hoe jij de jongeren uit jullie kerk kunt helpen respect te hebben voor zichzelf en voor de ander. Al met al zeer waardevol materiaal over een gevoelig en wezenlijk thema! 
Ds. Friso Mout, predikant in algemene dienst voor JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland

Theorie, stellingen, gespreksvragen, tips voor filmpjes en openingen: het staat allemaal in deze handleiding. Alles gericht op bewustwording en besluitvorming. Ik hoop dat veel jeugdwerkers het lef hebben ermee aan de slag te gaan! 
Vincenza La Porta, beleidsmedewerker Jeugd EA-EZA, netwerk INNOV8

Met deze handleiding biedt Arjet Borger een mega-gereedschapskist vol deskundigheid aan de jongerenwerker. De opzet is enorm behulpzaam om jongeren te begeleiden in hun leerproces om geestelijke en persoonlijke waarden op elkaar af te stemmen. Vanuit deze waarden zijn jongeren vaak beter in staat om zelf keuzes te maken. 
Ronald van den Oever, Coach Jongerenwerk, Unie van Baptistengemeenten

  Naar boven